Çaydanlık ağızlığı icadım

31.12.2015 13:55:52
A+ A-

Çay katarken hiç sevmediğim şey çaydanlığı biraz yukarı kaldırdığımda çayın çaydanlığın kapağından dökülmesidir.
 
Bu her çaydanlıkta olmaz eğer çaydanlığın ağız kısımı(kısmı) geniş ise ancak bazı çaydanlık üreticisileri(üreticileri) maliyeti daha da düşürmek için çaydanlığın ağız kısımını ya çok ince yapıyorlar ya da dümdüz, jilet gibi yapıyorlar ve bu durumda da çaydanlık biraz fazla öne doğru eğildiğinde yani biraz fazla dikildiğinde kapağının altından çaylar nere denk geldiyse oraya dökülüveriyor örneğin oya, masa örtüsü gibi.
 
Bu durumu üretim aşamasında çaydanlığın ağızını dümdüz yapmak yerine içe doğru köşeli bükümlü yapmakla önlemek olanaklı ancak ne yazık ki hem her çaydanlık böyle değil hem de alınmış olan, ağızı(ağzı) düz çaydanlıklar var ki onları bu durumdan kurtarmak olanaklı şöyle ki çaydanlığın ağızına(ağzına) sıkıca oturacak biçimde paslanmaz metalden geçme, takma-sökme ve içe doğru 3 cm genişliğinde, çember ağızlıklar yapılabilir ve bunlarla çay dökülmesi önlenebilir ancak kuşkusuz ki bunun her çaydanlık türü için farklı farklı olacağı açıktır.
 
 
Necdet Gürçiftçi
Patentsiz, dinsiz, yerli üretim bir Türk/Türkiye bilgesi
İnternette yayınlandığı zaman: 31.12.15/13.51