scorecardresearch.com Azeri usulü un helvası - tembella seferiye - Radikal Blog

Azeri usulü un helvası

14.03.2013 17:51:18
A+ A-

 

 

Gereken malzemeler:
1 kg.un
1 tutam tuz
1kg.tereyağı
su


Şerbet için:
1litre su
800gr.toz şeker

tarçın (isteğe bağlı)


Yapılışı:
 

Önce şerbeti hazırlayın. Bunun için su ve toz şekeri kaynatın.

Unun üzerine bir avuç su serpib iyice ovalayın (Azerice buna 'Umac' denir). 

Daha sonra unu küçük gözlü elek yahut süzgeçten geçirerek ununu çıkarın ve kuru havlu üzerinde unu kurutun.

1kg. tereyağını eritin ve kuruttuğunuz unu, yani umacı, yağa ilave edip hızlıca karıştırın. 

Kavurduğunuz umac sarı-kırmızımtıl renk almağa başlayınca şerbetini dökün ve iyice karıştırıp ocağın altını kapatın.

Hazırladığınız helvanı tabaklara paylaştırın ve üzerilerini çatal yahut biçakla şekillendirin..

Afiyet olsun!

YORUM YAZ
Yorumunuzu girmek için sisteme giriş yapmalısınız.
Eğer üye değilseniz üye olunuz.