Bayram için Baklava Tarifi - Tatlı - Yemek Tarifleri

03.10.2014 15:44:09
A+ A-

Özellikle Ramazan Bayramı'nın vazgeçilmez lezzetidir baklava. Kurban Bayramı'nda ise biraz daha ağır olacağı için hafif baklava ya da tatlılar tercih edilmelidir. Baklava tarifi arayanlar ne baklavayı nasıl yaparım diye düşünenler için harika bir baklava tarifi buldum ve sizinle paylaşmak istiyorum.

Şimdiden iyi bayramlar herkeze, lezzetle...

Bayram Baklavası Tarifi için Malzemelerimiz

  • 3 adet yumurta
  • 1-1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı kadar sıvı yağ
  • 1 tane kabartma tozu
  • mısır nişastası
  • 1 tatlı kaşığı kadar sirke
  • yarım çay kaşığı tuz
  • un
  • yeteri kadar ceviziçi veya fındık
  • 200 gr tereyağı

Bayram Baklavası Şerbeti için Malzemelerimiz

  • 4 bardak şeker
  • 5 bardak su
  • bir çay kaşığı yarısı kadar limon suyu

Bayram Baklavası Tarifinin Yapılışı

Süt, yumurta, sıvı yağ, kabartma tozu, sirke ve tuzumuzu bir yoğurma kabının içine koyuyoruz. Daha sonra kabın alabildiği kadar un ekliyoruz. Un ekledikten sonra olabildiğince yumuşaklıkta hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Yoğurma işlemi bittikten sonra hamurumuzu 32 parçaya bölüştürüyoruz.

Bayram baklavası tarifi hamuru

Bayram baklavası tarifi hamuru

Yukarıda da gördüğünüz gibi parçalara böldükten sonra tek tek hamurlarımızı açıp aralarına nişasta serpiyoruz.

Bayram baklavası tarifi hamur dizilişi

Bayram baklavası tarifi hamur dizilişi

Bayram baklavası tarifi hamur dizilişi 2

Bayram baklavası tarifi hamur dizilişi 2

Yukarıda gördüğünüz gibi hamurlarımızı 8’er 8’er üstüste koyuyoruz.

8’erli parçalar haline getirdiğimiz hamuru merdane ile baklava tepsisi büyüklüğünde açınız.

Bayram baklavası tarifi hamuru açma

Bayram baklavası tarifi hamuru açma

Açtığımız hamurları tepsiye sererken aralarına hazırladığımız ceviz içi ya da fındığı serpiştiriyoruz.

Bayram baklavası tarifi hamuru tepsiye yerleştirme

Bayram baklavası tarifi hamuru tepsiye yerleştirme

Baklava hamurlarını açıp tepsiye yerleştirdikten sonra aşağıda da gördüğünüz gibi istediğiniz şekilde kesebilirsiniz. Standart baklava dilimleri yerine isterseniz kendiniz farklı şekillerde verebilirsiniz.

Bayram baklavası dilimleme

Bayram baklavası dilimleme

Bayram Baklavası Şerbetinin Yapılışı

5 Bardak suyu tencereye koyup 4 bardak şeker ilave ederek 15 dakika karıştırıyoruz. Daha sonra içerisinde limon suyunu da ekleyip 1-2 dakika daha kaynamasını bekliyoruz.

Baklavaya Şerbet Nasıl Dökülür ?

Hazırladığımız şerbeti soğuk baklavanın üzerine sıcak şerbet olarak döküyoruz. Buna dikkat edin çünkü çoğu kadın sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbet olarak yapıyor bunu ve hamurumsu bir kıvam oluşuyor.

Kaynak: Baklava Tarifleri

YORUM YAZ
Yorumunuzu girmek için sisteme giriş yapmalısınız.
Eğer üye değilseniz üye olunuz.