Elmas Kurabiye Tarifi

26.05.2014 10:58:30
A+ A-

Bugün annemin günü vardı. Okuldan eve geldiğimde annemin birbirinden güzel leziz hamur işleri yaptığını gördüm. O kadar güzel görünüyorlardı ki hemen birkaç tanesinin tadına baktım. İlk baktığım çok nefis bir kurabiyeydi. Tadı damağımda kaldı. Hemen sizinle paylaşmak istedim. İşte size elmas görünümlü harika bir kurabiye tadına doyamayacaksınız.

 

Malzemeler;

  • 1 paket margarin
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı kakao
  • 1 adet yumurta( beyazı üstü için ayrılacak)
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 3 buçuk su bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu

 

Üzeri İçin;

  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 paket puding

 

Yapılışı;

  • Geniş bir yoğurma kabına önceden dışarıda bırakılarak yumuşak kıvama getirilmiş olan 1 paket margarin ve 2 çay bardağı pudra konulur. Malzemeler birbirine iyice harmanlanır.
  • Sonrasında karışıma yarım su bardağı kakao katılır ve sırası ile 1 adet yumurtanın sarısı, yarım paket kabarma ve yarım çay kaşığı tuz eklenerek yoğrulmaya devam edilir.
  • Hamurun kıvama gelebilmesi adına karışıma yavaş yavaş un eklenmeye başlanır. Yaklaşık olarak 3 buçuk su bardağı un eklendikten sonra ele yapışmayacak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
  • Hamur 15 dakika kadar dinlendirilir. Dinlendirilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar ayrılır ve ortası parmak yardımı ile açılarak hamurlara küçük bir kâse görünümü verilir.
  • Şekil verilen hamurlar sonrasında önce yumurta akına sonra şekere bulanarak yağlı kâğıt serilmiş olan fırın tepsisine dizilir. 175 derecelik fırında ortalama 20 dakika pişirilen kurabiyelerin içine puding doldurulur. ( hazır puding paketlerini alarak, pudinginizi kısa süre içerisinde hazırlayabilme şansına sahip olabilirsiniz). Özellikle yaz aylarında kurabiyelerin içine doldurabilmek için dondurma kullanılabilir.

 

Afiyet Olsun.

 

Pilav Tarifi 

http://www.superanne.org/elmas-kurabiye-tarifi



ETİKETLER: Haber, Haberler, Çay, Bugün, , Su, Şeker, Ceviz

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YORUM YAZ
Yorumunuzu girmek için sisteme giriş yapmalısınız.
Eğer üye değilseniz üye olunuz.