Kıymalı Pırasa

29.02.2016 11:35:36
A+ A-

Pırasa  yapmak pek aklıma gelmez  ama yapınca da severek yediğim bir sebze türü . Pırasanın idrar söktürücü ve sindirimi  kolaylaştırır. Bil lifli olması ,  potasyum  ve demir   bulunması  yapma sebeplerimde bir kaç tanesi.

Şimdi Sizler ile KIYMALI PIRASA tarifini paylaşıyorum.

MALZEMELER 

1 Kilo Pırasa

250 gr.Kıyma

1 Adet  Kuru Soğan

1 Adet  Orta Boy Havuç

1 .5 Çay Bardağı  Zeytinyağı

Yarım Yemek Kaşığı Biber Salçası

Yarım Yemek Kaşığı Domates Salçası

1 Çay Kaşığı Tuz

1 Çay Kaşığı Karabiber

1 Adet Limon suyu

 Ilık Su

YAPILIŞI 

  1.  Pırasalar sirkeli suda yıkanıp küçük halkalar halinde  kesilir.
  2. Kuru Soğan doğranıp zeytinyağı ile derin bir tencerede sotelenir.
  3. Havuçlar halka şeklinde  doğranıp  ilave edilir.
  4. Sotelenen soğanlı havuca   kıyma ilave edilir. Kıyma rengi dönene kadar kavurmaya başlarız.
  5. Domates salçası ve biber salçası ilave edilir. Bir taşım kaynatılır.
  6. Doğranan  pırasalar  ilave edilir. Hafifçe kavrulur.
  7. Tuz,karabiber ve limon suyu ilave edilir.
  8. Ilık su ilave edilip  suyu çekene kadar pişirmeye alınır.
  9. Servis tabağına koyup servise hazır hale getirebiliriz.

Afiyet Olsun 

 

 



YORUM YAZ
Yorumunuzu girmek için sisteme giriş yapmalısınız.
Eğer üye değilseniz üye olunuz.