Kolay ve leziz bir kıymalı bezelye yemeği tarifi (Adım adım resimli)

03.09.2014 12:50:50
A+ A-

Bugün size "Hay Allah bu akşam için ne pişirsem? Çok da yorgunum, sabahtan beri ayaklarıma kara sular indi, çalışmaktan beynim sulandı" dediğiniz anlarda derin dondurucunuzdan imdadınıza yetişecek ve kısa sürede en az zahmetle hazırlayabileceğiniz, aşırı pratik ve lezzetli bir Bezelye Yemeği tarifi vermek istiyorum.
 

 
Adım Adım Resimli
KIYMALI BEZELYE TARİFİ
 

Malzemeler:
(3-4 Kişilik)

  • 2 yemek kaşığı Riviera Zeytinyağı 
  • 50 gr kadar Az Yağlı Dana Kıyma 
  • 1 Adet Kuru Soğan (ya da aynı miktarda Donmuş Soğan) 
  • 2 Çarliston Biber 
  • 1/2 Kırmızı Biber 
  • 1 dolu çay kaşığı Domates Salçası 
  • 1 silme çay kaşığı Biber Salçası (istemiyorsanız, kullanmanız şart değil) 
  • 1 adet Domates 
  • 1/6 tablet Et veya Tavuk Bulyon (istemezseniz hiç kullanmayabilir ya da evde hazırda varsa gerçek et suyu ekleyebilirsiniz) 
  • 1 paket Iglo Donmuş Yemeklik Bezelye 
  • Kaynar Su 
  • 1 silme çay kaşığı Tuz 

İlk olarak, zeytinyağını hafif kızdırdığım bir çelik tencereye Kıymayı alıp, karıştıra karıştıra kavurmaya başlıyorum.
 

 


Kıymalar biraz kahverengileşmeye başlayınca, onları tencerenin kenarlarına doğru alarak, ortasına bir boş alan açıp, oraya da yemeklik doğradığım soğanı ekliyorum. İsterseniz siz de benim gibi daha hızlı ve pratik olması açısından derin dondurucunuzda sakladığınız hazır doğranmış Donmuş Beyaz Soğan kullanabilirsiniz.
 


Yok ben kendi soğanımı kendim doğrarım diyenlerdenseniz, arzu ederseniz, yemeklik soğan nasıl doğranır yazıma da bakabilirsiniz.
 


Şimdi yıkayıp, küp küp doğradığım kırmızı biber ve çarliston bibeleri de Kıyma ve Soğana ilave ediyorum. 
 

Onlar da pişince, içine Domates Salçası ve Biber Salçasını da ilave ediyorum ve karıştırarak onları da biraz kavuruyorum.
 

 

 

İçine 1 adet soyulmuş ve yemeklik doğranmış Domates ekliyorum.
 


Onlar de biraz pişince, içine yıkanmış ve ayıklanmış haldeki Iglo'nun Donmuş Yemeklik Bezelye paketini boşaltıyorum.
 

 


Güzelce alt üst edip karıştırıyorum.
 


İçine istediğim miktarda, yani çok bol değil, Bezelyelerin seviyesine kadar Kaynar Su ilave ediyorum.


Bir silme çay kaşığı kadar Tuz ilave ediyorum.


Çok çok az bir miktar Et Suyu Bulyon ekliyorum.



İyice karıştırıp, suda eridiklerine emin oluyorum.


Tencerenin kapağını kapatıp, ocağın altını orta ateşten, kısık ateşe alıyorum.


Arada Bezelyelerden bir-iki tane alarak, biraz soğutup, tadına bakıyor ve istediğim yumuşaklığa geldiklerinden emin olduğumda ocağın altını kapatıyorum.



İşte Kıymalı Bezelyem bu kadar kısa sürede yenmeye hazır ve de nazır..

Yanına eş zamanlı olarak pişirebileceğiniz ve sizlere daha önceden tariflerini adım adım resimlerle anlattığım Sade PilavŞehriyeli Pilav ya da benim gibi daha sağlıklı olsun derseniz, Bulgur Pilavı yaparsanız, enfes olur kanaatindeyim. Üşenmek yok, hadi ama yaparsınız, aslansınız..