Şam kurabiyesi (Portakallı kurabiye)

07.03.2015 13:45:29
A+ A-

Şam Kurabiyesi   (Portakallı Kurabiye),   Yağ ,un ve şeker  hep birlikte    kullanıldığında, karbonhidrat bakımından  çok zengin bir kurabiye haline geliyor. Aynı zamanda  5 çayların vazgeçilmeyen kurabiyesi diyebilirim :).Evet   Bu lezzetli   ŞAM KURABİYE  tarifi  ise;

MALZEMELER 

Yarım Kilo Un

250 gr. Yağlı Yoğurt

125 gr. Sıvıyağı

3 Yumurta

125 gr. Tozşeker

 1 Paket Kabartma Tozu

1  Çay Kaşığı Karbonat

Yarım Portakal Rendesi

ÜZERİ İÇİN 

Yumurta Sarısı

1 Çay Bardağı  Kesilmiş Fındık

YAPILIŞI 

  1.  Yumurta ve şeker çırpılır.
  2. Yoğurt ,sıvıyağ elenmiş un ve karbonat , kabartma tozu  , rende portakal kabuğu birlikte yoğrulur.
  3. Kulak memesi haline kadar   yumuşak bir hamur yapılır. El sıvıyağı  ile yağlanıp  mandalina büyüklüğünde  bezeler yapın.
  4. Yapılan bezeler  tepsi içindeki yağlı kağıt üzerine dizilir. Üzerine  Yumurta Sarısı ve  fındık serpiştirilir.
  5. 200 derecede ısıtılmış fırına  üzeri kızarıncaya kadar  180 derecede pişirmeye bırakılır. Tamamen kızarınca fırından alınır.
PÜF NOKTASI 
  • Hamurun kıvamı  ele yapışan cıvık bir hamurdur.
  • Kabarması  için sıcak fırına atılır.

LEZZET TRAMVAYI 

Lezzete Giden Yolculuk Lezzet Tramvayı İle Başlar  

www.lezzettramvayi.com 

YORUM YAZ
Yorumunuzu girmek için sisteme giriş yapmalısınız.
Eğer üye değilseniz üye olunuz.