Tavada İstavrit

29.02.2016 11:30:12
A+ A-

Kahvaltıya Dair  Herşey Kitap yazarı Süleyman Dilsiz'in tariflerden birini   denedim. Tadı  ekşimtrak ,  lezzetli  bir balık   oldu.İstavritin kemikleri hemen ayrılıyor. Tavsiye edilecek bir tarif efendim. Denemenizde fayda var.

Şimdi sizlerle  Tavada İstavrit  tarifini  paylaşıyorum. 

MALZEMELER  

1 Kilo İstavrit

2.5 Çay Bardağı Sıvıyağı

1 Çay Bardağı  Turşu Suyu

1 Su Bardağı Tarhana

YAPILIŞI 

  • Tavada sıvıyağı kızdırılır.
  • İstavritler, tarhanaya bulanıp kızartılır.
  • İstavritlerin kızarmasına  yakın turşu suyu ilave edilir.
  • Tavanın kapağını kapatıp ocağı kısarız.
  • İstavritlerin pişmesine yakın 1 dk.kadar pişiririz.
  • Tavada İstavrit servise hazırdır.

Afiyet Olsun 



ETİKETLER: Haber, Haberler, kitap, Çay, Su

YORUM YAZ
Yorumunuzu girmek için sisteme giriş yapmalısınız.
Eğer üye değilseniz üye olunuz.