Zeytinyağlı enginar dolması tarifi

15.04.2014 01:23:12
A+ A-

Malzemeler:

  • 5 Adet enginar
  • 3 Adet soğan
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 Çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 Çorba kaşığı kuş üzümü
  • Yarım demet taze nane
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Yarım limonun suyu
  • 1 Su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • karabiber
  • yenibahar
  • tarçın ve şeker

Hazırlama Aşamaları:

Ayıklanan enginarları limonlu suda yarı yarıya pişene dek haşlayın.Tavaya fıstıkları aktarıp, sıvıyağda pembeleşene dek kavurun.
Ardından ince kıyılmış soğanları ekleyip, sarartın.Yıkanmış pirinci, kuş üzümünü, sıcak suyu, tuzu, 1 tatlı kaşığı şeker ve baharatları, kıyılmış nane ve maydanozu ekleyip, pirinç suyunu çekene dek pişirin.Bu harcı enginarların boşluklarına dondurun.

Pişerken şeklinin bozulmaması için yağlı kağıdı veya alüminyum folyo parçalarını enginarların üzerine ve yanlarını kapatacak şekilde sarın.Yarım su bardağı haşlama suyundan ilave edip, 10 dakika kadar pişirin.Soğutup, limon dilimleri ile birlikte servis yapın.Zeytinyağlı Enginar Dolmamız hazır durumda..Afiyet Olsun

YORUM YAZ
Yorumunuzu girmek için sisteme giriş yapmalısınız.
Eğer üye değilseniz üye olunuz.