Çikolatalı Pişmeyen Pasta

19.03.2016 02:05:03
A+ A-

yemekvagonu.com/wp-content/uploads/2016/03/pasta.jpg">pasta

Bu pastayı çok kısa bir süre de hazırlayabilirsiniz.bunun için bir fırına da ihtiyacınız yok.üstelikte çok lezzetli oluyor.

Tabanı İçin

  • 2 paket yulaflı bisküvi
  • 4 -5 yemek kaşığı pekmez
  • 100 gr.tereyağı
  • 1 çay bardağı çekilmiş fındık veya yer fıstığı

Muhallebisi İçin

  • 1 lt.süt
  • 1  su bardağı irmik
  • 1 u bardağı şeker
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya

Üzeri İçin

  • 240 gr.bitter çikolata

Yapılışı

  • Öncelikle pastanın tabanını hazırlayalım.
  • bisküvileri rondodan geçirip un haline getirin.
  • bisküvileri kelepçeli kalıba alıp üzerine pekmezi,eritilmiş tereyağını, fındıkları veya fıstığı ilave edip bütün malzemeyi karıştırıp elinizle bastırıp sıkıştırın ve buz dolabına kaldırın.
  • muhallebisi için sütü,irmiği ve şekeri bir tencereye alıp karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  • ocağın altını kapatıp hindistan cevizini ve vanilyayı ekleyip ılınması için bir kenara alın.
  • muhallebi ılındıktan sonra kalıbı dolaptan alıp muhallebiyi üzerine döküp yayın ve  çikolata hazırlanana kadar yeniden dolaba kaldırın.
  • çikolatayı benmari usulü eritin.bunun için,bir tencerede az bir su kaynatıp,tencerenin üzerine aynı ebatlarda ısıya dayanıklı bir başka kap koyup çikolatayı içine bırakın.
  • kaşıkla devamlı karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın.
  • çikolatayı muhallebinin üzerine döküp yayın ve yeniden buz dolabına kaldırın.

Pişmeyen Pasta

Afiyet Olsun..

http://www.yemekvagonu.com/

 

 



YAZARIN DİĞER YAZILARI

YORUM YAZ
Yorumunuzu girmek için sisteme giriş yapmalısınız.
Eğer üye değilseniz üye olunuz.