Kremalı sebzeli mini kiş

17.03.2016 00:57:22
A+ A-

yemekvagonu.com/wp-content/uploads/2016/03/sebzeli-ki%C5%9F1.jpg">sebzeli kiş

Merhabalar.bugün küçük küçük kalıplarda sebzeli kiş yapacağız.gerçekten nefis oluyor.eğer küçük kalıplarınız yoksa tepside de yapabilirsiniz.

Hamuru İçin

  • 200 gr.tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • Yarim çay bardağı su
  • 3 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri İçin

  • 2 adet kabak
  • 2 adet havuç
  • 200 gr.ıspanak
  • 1 adet soğan
  • Yarım çay bardağı sıvıyağı
  • karabiber,tuz

Sosu İçin

  • 1 paket süt kreması (200 ml.)
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 100 gr.kaşar peyniri rendesi

Yapılışı

  • Kuru soğanı yemeklik olarak doğrayıp sıvı yağıyla birlikte soteleyin.rendelediğiniz havuçları ve kabakları ekleyip bir kaç dakika kavurun.ıspanakları, karabiberi ve tuzu ekleyip pişmeye bırakın.
  • sosu için yumurta sarılarını ve kremayı çırpın ve kaşar peynirlerini de ekleyip karıştırdıktan sonra soğuyan sebzelere ekleyip karıştırın.
  • hamuru için tereyağınızın soğuk olması gerekiyor.
  • Tereyağını,unu ve tuzu yoğurma kabına alıp,iki elinizle tüm malzemeyi ufalayın.tereyağı parçaları kalabilir,hiç sorun değil.
  • Unun ortasını açıp yumurtaları ve suyu ekleyip yoğurun.hamuru vaktiniz varsa eğer 20 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
  • Hamuru alıp, kestiğiniz iki parça streç film arasında, bir merdane yardımıyla kalıbınızdan daha büyük açın.
  • Açtığınız yufkayı yağladığınız tart kalıplarına yerleştirip,elinizle bastırarak her tarafını düzeltin ve hamurun kenar kısımlarını yükseltin.
  • Hepsini bu şekilde hazırladıktan sonra dolapta 10 dakika dinlendirin.
  • hamurları bir kaç yerinden çatalla delip kalıpların ortasına yağlı kağıt yerleştirdikten sonra nohut veya fasulye koyun.bunu hamurların kabarmasını önlemek için yapıyoruz.
  • önceden ısıtılmış 180 derecede 15 dakika ön pişirme yapın.süre sonunda yarı kıvamda pişen hamurları fırından çıkarıp üzerindeki nohutları alın ve 7-8 dakika daha pişirin.
  • sebzeli harcı kiş hamurlarının ortasına paylaştırın.
  • yeniden fırına yollayıp 15 dakika daha pişirin.

Sebzeli kişlerimiz servise hazır.

Afiyet Olsun..

http://www.yemekvagonu.com/

 



YAZARIN DİĞER YAZILARI

YORUM YAZ
Yorumunuzu girmek için sisteme giriş yapmalısınız.
Eğer üye değilseniz üye olunuz.